zaterdag 1 februari 2014

Fleurige bloemetjes haken

Soms heb je van die momentjes dat je gaat experimenteren met draad en haaknaald. Ik had net een leuk projectje af en mijn bolletjes lagen nog naast mij...
Ik dacht, ik ga iets fleurigs maken en na een aantal proefbloemen kwam er een grappig bloempje uit.
Tja en als je dan begint heb je voordat je het weet een aantal van deze retro bloempjes af.
 
Ik heb ze allemaal met een kettingsteek aan elkaar gezet en mijn woonkamer opgefleurd. De fleurige retro bloemetjes van de slinger heb ik gehaakt met katoen en op haaknaald nr 3.
Elke dat is het een feestje maar...zelf de slingers ophangen :)!
 
Het patroontje is eigenlijk heel simpel en ik wil het graag met jullie delen:
Je start met een magic ring (of 4 losse en die met een halve vaste tot een ring maken)
Je start met 4 lossen (is een stokje+1 losse) en vervolgens haak je nog 7x een stokje en een losse. Je maakt de cirkel rond door in de 3de losse (van de eerste 4 losse) een halve vaste te haken. 
Vervolgens hecht je een nieuwe kleur aan en haak je in elke opening (de losse van de vorige toer) een cluster te haken en 2 lossen.
Je haakt een cluster alsvolgt:
Je haakt een stokje maar half: er blijven dus telkens lussen op je naald zitten. Je haakt 3 stokjes maar half en wanneer er 3 lussen op je naald zitten, sla je de draad om je naald en haal je deze door de 3 lussen.
Je maakt de cirkel rond door een halve vaste in de 3de losse te haken. Vervolgens maak je een nieuwe kleur vast. Dan haak je in elke opening een vaste, een half stokje, een stokje, een half stokje en een vaste. Dit herhaal je in elke opening (totaal 8x).
En klaar ben je!!
Oh ja...wel even alle draadjes wegwerken/afhechten ;). 
En gelijk met allerlei andere materialen de bloempjes gehaakt. Geeft een leuk verschil :).
 De eerste is met dikke draad gehaakt (Hawai) op haaknaald nr 6, de 2de met acryl (No1) op haaknaald nr 3.5, de 3de is gehaakt met acryl (Victory) op haaknaald nr 3.5 en de laatste met katoen (Rio) op haaknaald nr. 3.
 
Groetjes,
Natasja
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten